Helsingin sanomat OP-Pohjola Kemira S-ryhmä Accenture Eastway Elisa Taloussanomat
Festival Memories From Along the Years
Catch your first ever opera in the 70s? Spend a sunny afternoon enjoying a concert in Kaivari in the 80s? Get blown away at the Festival Tent in the 90s? Enjoy an art encounter on Espa in 2007? Have a memory to share? We want to hear it! Helsinki Festival visitor memories will be published online. Leave your Helsinki Festival memory here
Share your memories
Please write a brief description of your favourite Helsinki Festival memory, including the year."22.8.08 ensi kohtaaminen Helsingin juhlaviikkojen ja Taideiden yön kanssa sekä Circus Plume Plic Ploc. Kerrassaan mainio esitys joka vei totaalisesti irti arjesta. Ehdottomasti otan ensi vuonna osaa Juhlaviikkojen annista nauttimiseen."
-meku


"Pääsin tänä vuonna mukaan Ekakertalaisen ja oli hieno kokemus!"
- Jansku


"Kivoimmat muistot ovat aina jääneet nykysirkuksesta."
- Kaino


"Kuudennen kerroksen orkesteri + Tuomas Hannikainen + solistit ja kuoro + Beethoovenin Oodi ilolle Temppeliaukion kirkossa 24.8.08 - mahtava esitys!"
- Vera


"Vuonna 2001 mieleni teki Huvila-telttaan Värttinää kuuntelemaan, mutta tilaisuus oli loppuunmyyty. Kaksi päivää ennen konserttia tapasin miehen, joka piti myös Värttinästä ja jolla oli sattumoisin konserttiin yksi ylimääräinen lippu! Sovimme menevämme yhtä matkaa Huvila-telttaan. Siitä lähtien olemme olleet yhdessä ja nyt valmistaudumme viettämään tapaamisemme 7-vuotispäivää."
- Laulutyttö


"Elämäni ensimmäisen kerran osallistuin Helsingin juhlaviikoille 22.8.2008. Olin voittanut arvonnassa 2 lippua sirkukseen, ranskalainen Circus Plume, Plic Ploc. Sirkuksessa syntyi uskomaton tunnelma, riemukas kokemus. Allekirjoitan täysin su 24.8.08 Helsingin Sanomissa olleen arvostelun. Kaksituntinen, jossa sai unohtaa kaiken maallisen murheen ja nauttia upeasta modernista sirkuksesta. Nauru ja vesi terapoivat."
- Meku


"Tältä vuodelta 2008 on paras Taiteiden Yö -muisto, sillä Polte-tuliryhmän esitys Töölönlahdella oli huikean hieno. Irlantilainen musiikki kruunasi upean tulishown."
- Lara


"Vuonna 1987 oli melkoinen meininki, esitykset olivat valtavan hienoja ja kaikki oli muutenkin lähes täydellistä."
- Eräpetteri


"Taiteiden yö vuonna 2007, mukaan oli päästävä vaikka kuumetta oli melkein 38 astetta. Kokemus oli mahtava: paljon ihmisiä, elävää musiikkia joka puolella ja nauravia ihmisiä."
- Joanna


"Viime vuoden Juhlaviikot olivat kaikista parhain! Esiintyjät ja ohjelmat osuivat aivan nappiin."
- s2


"Viime vuonna Taiteiden yössä oli vielä ihanan lämmin. Istuttiin vielä yöllä pitkään Lasipalatsin ihanalla terassilla ja maleksittiin kesän viimeisiä tuoksuja haistellen yömyöhään hotellille."
- Heemi


"En muista miltä vuodelta muistoni on, sillä olin silloin pieni, ehkä 5-vuotias. Muistan kuitenkin, että olimme katsomassa sirkusesitystä, jossa ihmiset kävelivät puujaloilla ja ihmisiä heilui yläilmoissa. Olin täysin haltioissani."
- Neppana


"Ismo Alangon yhden hengen keikka vuonna 2005 oli huikaiseva."
- Hulle


"Elokuun lämpöä, Casablanca Lasipalatsin ulkoseinällä, puupenkki, samettinen lempeä yö, täydellinen tunnelma!"
- Lenzu


"Taiteiden yö on itselleni kaikkein rakkain. Ihana syksyinen ilta, mahtavia esityksiä. Viimevuosien tarjonta on varsinkin ollut mieleeni."
- Tiina


"Ilman juhlaviikkoja Helsinki ei olisi mitään! Juhlaviikoista just saa parhaimmat muistot =)"
- Maria


"Huvilateltassa on joka vuosi mahtavia esiintyjiä. Aivan pakko on päästä joka vuosi mukaan."
- Sepi2


"Muistot Juhlaviikoista säilyvät mielessä pitkään, niinkuin
juhlariennoissa tulleet mustelmat. Kokonaisuutena viikot ovat
loistavat, eikä mikään yksittäinen kommennus niitä pilaa! :P"
- nnea


"Paras muistoni on Victoria Chaplinin ja Jean-Baptiste Thiérréen
esityksessä käynti 2005 tai 2006. Joka vuosi toivon heidän tulevan
uudestaan..."
- Riitta


"Muistoni on vuodelta 2003: Victoria Tolstoyn konsertti Huvila-teltassa. Yksi mieleenpainuvimmista jazz-konserteista koskaan! Loistava!"
- Keksu-100


"1990-luvun alussa Juhlaviikot tarkoitti nuorelle opiskelijatytölle hauskaa iltaa Taiteiden yönä juhlimisen merkeissä. Kun pari Taiteiden yötä oli juhlittu, sitä alkoi huomata, että tapahtumia on ensinnäkin Taiteiden yönä paljon, ja että Juhlaviikkojen aikana on muutakin ohjelmaa. Sittemmin on tullut tutuksi sekä Huvilateltta että Finlandia-talon konsertit, että Taiteiden yön mukavat tapahtumat eri puolilla Helsinkiä."
- Majsa


"Muistoissani ovat vuosittaiset Taiteiden yöt = Elävä, iloinen + luova Helsinki ja rennot ihmiset! Jotenkin tuntuu, että Taiteiden öinä ihmiset vaihtavat rennomman ja positiivisemman vaihteen päälle....ehkä Taiteiden öitä voisi viettää useamankin kerran vuodessa :)"
- Sisi


"Taiteidenyötä 2007 vietimme hyvän ystäväni kanssa haikein mielin, sillä hän oli seuraavana päivänä muuttamassa opiskelun perässä toiselle paikkakunnalle. Heitimme jäähyväiset toisillemme, ja hän Helsingille. Koskaan ei ole kotikaupunki tuntunut olevan yhtä aikaa niin täynnä elämää, ja silti niin surullinen yksinäisyydessään. Tänä vuonna nautimme taiteesta kuitenkin taas yhdessä."
- Laura


"Paras muisto jäi 24.8.1974 esitetystä Taikahuilu-elokuvasta: olin päässyt viikonloppuvapaalle Merisotakoulusta ja ennen kotipaikkakunnalle lähtöä suuntasin Capitoliin joka oli aivan täynnä. Vieressäni oli yksi vapaa paikka. Kun juuri sisään tullut tyttö katseli, olisiko missään vapaata, vinkkasin hänelle, että täällä on paikka. Olemme nyt tunteneet toisemme kohta 34 vuotta ja häistä tuli keväällä 30 vuotta... Oopperan merkeissä on jatkettu siitä lähtien."
- Kohtalo


"Vietin mieleenpainuvan illan Huvila-teltassa muistaakseni 96 tai 97 kun Seamus Heaney ja Helena Sinervo esiintyivät Elävien runoilijoiden illassa."
- Lukretzia


"Radioheadin keikka Huvila-teltassa rankkasateen ropistessa ulkopuolella... paras keikkakokemukseni ikinä! "
- Leena


"Kesällä -95 Akateemisessa kirjakaupassa oli grafologi joka tiesi millainen olen ja miten elämäni on mennyt. Väitin ettei niin ole, mutta juuri niinhän se oli mitä hän käsialastani tiesi."
- Kipa


"Maalaisserkkuna kaupungissa viime kesänä Juhlaviikkojen aikaan. Silmät ymmyrkäisinä moista kulttuuriannosta katselin. Upeaa kerrassaan."
- Tirlittan


"Tunnepitoisin muistoni Helsingin juhlaviikoilta on 2007 elokuulta Huvila-teltasta, Leinosen Villen keikalta. Täysi tanssilava, kiertueen päätöskonsertti. Keikan jälkeen huikea, hikinen ja haikea fiilis. 'Leijua voin kuin pumpulissa tuokion'..."
- Rakkauden ääni


"Vuoden 2007 Flow-festivaali jäi mieleen vuoden tyylikkäimpänä festivaalina, wunderbaumineen, artekin tuolineen sekä sushineen, antaen mitä mahtavimman muiston Helsingin juhlaviikoista. Erityisesti festivaalialueella Arkkitehtuuri Helsingissä oli edukseen. Onnea Helsingin juhlaviikot!"
- Pyrytys


"Taiteiden yössä 2006 kuuntelimme Kalevala Korun myymälässä silloin 3½-kuisen esikoisemme kanssa senegalilaisia rytmejä. Vauva nautti rytmistä, ihmiset olivat iloisia, tunnelma oli lämmin!"
- Jamm


"Huvilateltan Mari Boine konsertti herätti minut miettimään korkean ja matalan, vastaanotetun ja osallistuvan kulttuurin eroa. Kun osa halusi tanssia lavan edessä se esti osaa istuvista ihmisitä näkemästä ja katselemasta esitystä. Ehkä syystäkin he ottivat asian esille, ja puuttuivat tanssimiseen. Toisaalta, miksi jokainen ei saisi ottaa elämystä vastaan omalla tavallaan? Keikka oli hieno, ja Mari Boine lauloi lopuksi kehtolaulun, kun hiljaisuus oli jo laskeutunut ja melurajoitukset estivät laulamisen."
- Jukka Nikki


"Korkeilla puujaloilla tanssijat eduskuntatalon portaiden edessä viime kesänä 2007"
- Einari


"Viime vuodelta kaikki kokemukset täältä junttilasta tulleelle olivat elämyksiä."
- Ami


"Parhaat muistoni liittyvät ihmisvilinään lämpiminä taiteiden öinä, sekä Huvila-teltan tunnelma sateella."
- Cicca


"Vuosi taisi olla 2004, Gösta Sundqvistin muistokonsertti Huvilassa. Hienoja esiintyjiä ja kappaleet ikimuistoisia jo alkuperäisen esittäjänsä voimin. Maarit Hurmerinta - viekää terveiset lapsille... sama itku herkästä tunnelmasta ja esityksestä nousee vieläkin silmiin! Lähes joka vuosi on tullut nähtyä jotakin; Ihana uusi tuttavuus Viktoria Tolstoy, loistava Adiemus, toissa vuonna ihan hassu intialainen orkesteri, jonka nimeä en todellakaan muista..."
- Päivi


"1995 Radiohead Huvilassa. Radioheadin Creep oli ensikosketus bändiin, jonka levyn olin samaisen sinkun innoittamana hankkinut, ja joka teki minuun pysyvän vaikutuksen. Teinixinä Huvilateltassa "keikasta nautiskelu" tuntui liian aikuiselta, "porvarilliselta" ja tylsältä, joten loppuunmyyty keikka piti tietenkin kuunnella Tokoin rannassa, teltan ulkopuolella. Hyvältä kuulosti."
- Green plastic wateringcan


"Minulla oli mukavaa huvilateltassa, kun Paukkumaissi esiintyi vuonna 2006. Edessä oli hauska tanssia, kun siinä oli tilaa, eikä tarvinnut istua paikallaan. Se oli myös hauskaa, kun saatiin popcornia kaikki lapset, kun tultiin sisälle - ei tullut kenellekään paha mieli."
- Enni synt. 2003


"Muistoni on 30 vuoden takaa vuodelta 1978, jolloin kirjoitin ylioppilaaksi ja vietin villin Juhlaviikko-viikon Helsigissä."
- tupuli


"Ikimuistoisin Juhlaviikko-esiintyminen ikinä oli Goran Bregovicin keikka (vuonna 2003). Ihan loistavaa musiikkia ja mahtava tunnelma!"
- innaliina


"Olin vuonna 2006 Helsingin juhlaviikoilla Töölönlahden rannassa telttakonsertissa. Yleisö luuli lämmittäjäbändiä pääesiintyjäksi ja lähti pois. Minä jäin. Intialainen pasuunaorkesteri oli loistava!"
- kärsivällinen


"Ihana kesäpäivä Helsingissä, olimme tulleet Tampereelta käymään vain ihastellaksemme Juhlaviikkoja ja se todella kannatti."
- Tiina


"Muisto vuodelta 1972. Juhlapyhä autiossa kaupungissa. Marssin soitokunnan edellä pitkin Aleksia ja marssi kulki perässä."
- mukavat


"Vuoden -96 taiteiden yö oli yhtä kuuma ja sykkivä kuin etelän yö. Akateemisessa kirjakaupassa oli ennustajaeukoksi pukeutunut korteista ennustava nainen. Ihmettelen vieläkin miten hän tiesi menneisyyteni, sen hetkisen elämäntilanteeni ja tulevaisuuteni."
- Kummallinen


Photo: Riitta Sourander